Novo Miloševo

De afgelopen dagen zijn we enorm druk geweest. We hebben ons in een nieuwe plaats ingezet op het gebied van kinderwerk. Deze plaats, Novo Miloševo, is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf de school waar we verblijven. Het aantal kinderen wat we daar mogen ontvangen is vaak rond de twintig, daarom hebben we ervoor gekozen met de helft van de groep dit kinderwerk te verrichten. De andere helft van ons (telkens een andere groep) blijft in de school om hier nog het een en ander aan schilderwerk en opknap klusjes te doen.

Na twee kerkdiensten, ontzettend veel eten en een lekker rustig middagje tussendoor, was onze zondag alweer voorbij. De eerste dienst die we mochten bijwonen vond plaats in het gebouw tegenover het appartement van Pier en Joke, wat ons ook de gelegenheid gaf hier een kijkje te nemen. Na de dienst hebben we heerlijk geluncht en hierna zijn we met elkaar terug gegaan naar ons verblijf. Eenmaal hier aangekomen zijn we opgesplitst, een groep ging te wandelen en een andere groep ging naar de Donau om te zwemmen. Rond een uur of vijf hebben we elkaar weer opgezocht en zijn we richting huis gegaan om hier de avonddienst bij te wonen, waarin Pier voorging.

Maandag is er voor het eerst een ploeg van zes van ons richting Novo Miloševo gereden om hier van ongeveer 10:00 tot 13:00 bezig te zijn. Deze ploeg begon met het verhaal van de Schepping. Ondertussen werd er in het schoolgebouw hard gewerkt aan de kluisjes en aan een beschildering op de muur. Toen om half drie de Ploeg uit Novo Miloševo weer terug was, zijn we met een deel van de groep richting het winkelcentrum gegaan. De rest van de ploeg heeft zich eerst nog opgefrist en is daarna ook richting dit winkelcentrum gegaan. Hier hebben we met z’n allen gegeten waarna we nog even met elkaar hebben gewinkeld.

Dinsdag is er opnieuw een ploeg voor het kinderwerk in de auto gestapt, met warm weer hebben we ons opnieuw voor de kinderen in deze arme wijk ingezet. We hebben met elkaar gesport, geknutseld, gezongen en geluisterd. ‘S middags zijn we als volledige groep naar een museum geweest in Novi Sad. En nu zitten we te genieten in de schaduw, uitgeput en toe aan een lekker rustig avondje.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s