Weer thuis.

Dat ging snel, na twee bijzondere weken zijn we zaterdagavond om kwart over negen aangekomen in Heerenveen. De laatste dagen in Servië hebben we de boom en de kluisjes afgeschilderd, en hebben we voor de laatste keer kinderwerk gedaan in Novo Milosevo. Donderdag, onze laatste dag in Servië, hebben we gevuld met een hike in het prachtige natuurgebied Fuska Gora, net onder Novi Sad. S’ avonds hebben we met het team afgesloten.

We zijn dankbaar voor de veilige terugreis en kijken terug op een fantastisch mooie tijd.

Woensdag was een gedeelte van de groep in Novo Milosevo om daar voor de laatste keer kinderwerk uit te voeren. De rest van de groep hield zich in de school bezig met het afschilderen van de boom en kluisjes, ook werden er strepen magneetverf op de wanden geverfd.

Deze magneetverf hebben wij vooraf aan deze reis gedoneerd gekregen van de Magnetic Company. Dit bedrijf was erg enthousiast over dit project en stuurde ons twee grote blikken magneetverf en een heleboel magneten. We hebben een deel van de verf opgebruikt en het de rest van de verf daar achtergelaten voor verder gebruik in de school. Via deze weg willen we dit bedrijf dan ook hartelijk bedanken voor deze gift. Er werd meteen al enthousiast gebruik van gemaakt en als de kinderen weer naar school gaan zullen zij hieraan vast erg veel plezier beleven. 

Omdat donderdag de laatste dag in Servië was en we alle klusjes afgerond hadden, besloten we met de hele groep het natuurpark Fuska Gora te bezoeken. Het was erg lekker weer en de wandeling door de bergen en langs een mooi blauw meer was meer dan geslaagd. Voldaan begaven we ons weer naar school en een deel van de groep koelde nog even lekker af in de Donau. 

’S avonds hadden we met het hele team afsluiting van deze twee weken. We hebben met elkaar gegeten en hierna geëvalueerd over de belevingen. Het was bijzonder om zowel van de Nederlandse mensen als met de Servische mensen te horen wat indruk had gemaakt en wat voor verhalen als herinnering zouden blijven bestaan. 

Vrijdagochtend zijn we na afscheid te hebben genomen van Pier en Joke rond een uur of tien vertrokken. De eerste uurtjes hebben we helaas enige vertraging opgelopen bij de grensovergang. Maar hierna verliep onze reis voorspoedig. Na een overnachting in Praag zijn we de volgende dag begonnen aan onze laatste kilometers. Zaterdagavond hebben we voor de laatste keer met elkaar gegeten waarna we begonnen aan het laatste uurtje. Om kwart over negen ’s avonds kwamen we aan in Heerenveen waar we ondanks de harde wind door onze ouders/vrienden werden ontvangen.

We willen u via deze weg bedanken voor het volgen van ons avontuur, we zullen op 29 september in Elim het een en ander over onze reis vertellen maar voor die tijd mag u ons natuurlijk altijd vragen om een indruk van onze reis. 

Advertentie

Een gedachte over “Weer thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s