Het Evangelie delen

Donderdag
Na een geslaagde strandmiddag zijn we weer teruggegaan om voor de laatste keer kinderwerk te mogen doen in Novi Sad. Deze kindermiddag stond in het teken van het Evangelie. We hebben door middel van het wandkleed, wat een tijd lang in het Elim-gebouw heeft gehangen, het verhaal van Jezus verteld. Het was mooi om te zien hoe geconcentreerd de kinderen waren, het voelde echt alsof God ons hielp bij de onderdelen die we hadden voorbereid.

Als knutselwerk hebben we, naar aanleiding van het verhaal, een houten plankje met vier symbolen gemaakt. Deze vier tekens beschrijven het Evangelie. Het was bijzonder om te zien hoe zowel de kinderen als de ouders goed meewerkten aan dit knutselwerk. We hadden van te voren onze twijfels over de uitwerking van deze knutselopdracht. Deze twijfels hebben we van te voren in gebed gebracht, we zijn enorm dankbaar dat God het uiteindelijk op deze manier heeft geleid.

Vrijdag
We hielden ons vooral bezig met het schilderen van de kamers en het schuren van de kluisjes. Dit nam de hele ochtend en middag in beslag.
’s Avonds gingen we naar het concert van Hanne de Vries. Samen met vier meiden uit de omgeving hebben we een bijzondere avond gehad. Het was leuk om ook een andere groep jongeren uit Nederland te ontmoeten, ook zij waren hier op werkvakantie. We sloten de avond af met veel gelach en natuurlijk met chips.

Zaterdag
Vandaag ging de wekker om kwart voor zes. Drie van ons zijn samen met Jeremiah (de plaatselijke voorganger) naar Novo Miloševo vertrokken om daar voorbereidingen te treffen voor het kinderwerk, wat we hier volgende week uitvoeren. De rest van de groep bleef in de school om zich bezig te houden met andere werkzaamheden. Vanmiddag hopen we nog een moment vrij te hebben voordat we vanavond, samen met Pier en Joke, naar een van de armste wijken van Novi Sad gaan.

Advertentie

Een gedachte over “Het Evangelie delen

  1. Angela & Isabelle

    Isy and I have just read your blogs and enjoyed the photos. You look like you’re having a wonderful time. We’re so encouraged to hear how God is at work with and through you, that you are seeking His help and seeing prayers answered. Carry on expecting amazing blessings.
    Love to you all, also Pier and Joke.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s