Blauwe shirts en hagelslag.

Na een lange reis en twee warme nachten zitten we nu in de tuin van ons verblijf in Novi Sad. Het verblijf is tegelijkertijd ook de school waarin we verschillende klussen gaan uitvoeren. Ook hebben we hier de komende tijd aan het eind van de middag activiteiten met de kinderen uit de buurt.

Zaterdag Onze reis verliep voorspoedig. Zaterdagochtend vertokken we rond 6 uur vanaf de MacDonalds in Heerenveen, met drie volle auto’s aan bagage en 12 enthousiaste druktemakers. Rond half 9 ’s avonds kwamen we aan in Hostel Bratislava te… (u raadt het al) Bratislava.

De eerste dag hebben we ongeveer 1200km gereden. Toen we eenmaal bij ons hostel aankwamen leek het alsof we in een gevangenis zouden overnachten. Gelukkig, de eerste indruk zegt niet altijd alles. De binnenkant van ons verblijf zag er keurig en verzorgt uit en we hadden een lekker bed om in te slapen.

Zondag
Na een warme nacht waren we allemaal voor de wekker uit weer klaar om te gaan. Met nog een kleine 500km op de teller stapten we opnieuw de auto in om via Hongarije naar de grensovergang van Servië te gaan. We hadden van Kornelia (de contactpersoon vanuit Servië) gehoord dat de grensovergang nogal een situatie op zich was. Gelukkig kregen we van Kornelia een andere route toegestuurd, die voor een grensovergang zonder wachttijd zorgde. Wel duurde onze reis door Hongarije wat langer door de slechte wegen en een gemiddelde snelheid van 80 km per uur. 

Rond een uur of 5 kwamen we aan op onze bestemming. Na een rondleiding van Kornelia en haar man hebben we een stuk gebak gehad om de verjaardag van Sarah te vieren. Daarna zijn we in het centrum van Novi Sad wat gaan eten. Voldaan en met de buikjes vol stapten we gauw in onze bedden. Ook in Novi Sad hadden we een warme nacht voor de boeg. 

Maandag
Vanochtend hebben we een heerlijk ontbijt genoten. Hierna heeft ons eerste team-overleg plaatsgevonden met hieraan vooraf een ontmoeting met Pier en Joke, de ouders van Kornelia en andere medewerkers. Na een korte overdenking hebben we de plannen voor de rest van de dag besproken. 

De eerste klusjes bestonden uit het onkruid wieden in de speeltuin en het schilderklaar maken van twee lokalen. Nu zitten we met een zachte bries en wat regendruppels buiten onder een afdak deze blog te schrijven. Straks komen de kinderen voor de eerste activiteiten.

We zijn erg dankbaar voor de manier waarop onze reis verliep en voor het warme ontvangst. We kijken uit naar wat er de komende twee weken op ons pad komt.

Advertentie

Een gedachte over “Blauwe shirts en hagelslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s